fredag den 16. marts 2012

Bedre møder - fra nu af :)

Ja, så er det blevet tid til premerien op min nye blog, Bedre møder. Tanken er at den på sigt skal blive til en hjemmeside, med ideer til hvordan man kan optimere sine møder, så man dels bliver mere effektive, men vigtigere end det, får alle deltagere i spil, og får endnu flere ideer og større ejerskab.

Tanken er at jeg fra tid til anden lægger nogle ideer ud, til hvordan man kan live møderne op, og strukturere dem på en måde så alle kommer i tale, alle deltager, alle bliver hørt, og alle har en oplevelse af at de bruger deres tid på noget vigtigt og meningsfyldt. Og så ikke mindst at alle også får grint og måske rørt sig lidt undervejs :)

Ideerne og strukturerne er inspireret af dels et uddannelsesforløb jeg var på med undervisere fra KLEO, hvor vi bl.a. lærte at bruge såkaldte energizers (disse kan med fordel også bruges af lærere (et katalog over sådanne findes bl.a. her: http://www.docstoc.com/docs/39484249/Energizers)), og min uddannelse og erfaring i og med Cooperative Learning, som det er blevet udviklet dels af Spencer Kagan, og dels af David og Roger Johnson.

Den første ide er meget simpel:

  • når I kommer til et nyt punkt på dagsordenen, så bed alle om at vende sig til en makker, og kort (2-3 minutter) snakke om hvad man hver især tænker på når man tænker på punktet

Brug dette enten ved hvert nyt punkt, eller når I kommer til et punkt som er særligt vigtigt, og hvor det er særlig vigtigt at alle er mentalt klar til at reflektere, vidensdele, diskutere eller på anden måde bidrage til og drage nytte af mødet.


Hvis dette virker interessant, så hold øje med denne blog, hvor jeg vil lægge nye ideer ud jævnligt. Hvis du abonnerer på bloggen, får du automatisk besked når der er nyt. God fornøjelse med jeres fremover endnu bedre møder :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar